Износени гуми на Тирове създават проблеми по пътя Казанлък-Стара Загора
Износени гуми на Тирове създават проблеми по пътя Казанлък-Стара Загора / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Стотици автомобили стоят повече от час, блокирани на пътя Казанлък-Стара Загора, в отсечката между Ягода и високия склон към Змеево.

В района продължава да вали сняг, има 6-сантиметрова снежна покривка, пътищата не са почистени.

За час в района, по думите на блокирани в колите си шофьори, е преминал само един автомобил с почистваща техника и то в посока Казанлък.

Обещаха да ловят снежинките във въздуха, но очевидно това не е силната им страна и се налага ние сами да си ловим, коментираха пред Дарик водачи, тръгнали в късния следобед в посока Стара Загора.

Проверка на Дарик показа, че причината за блокирания път е и турски ТИР, останал на пътя заради износени гуми, непочистения път и лошия контрол върху Тировете. Преди 15-тина минути тирът е извлечен от пътя и движението е отпушено.

Ив момента десетина турски тира са във високата част на пътя, в посока Стара Загора, които са с неподходящи гуми и не могат да продължат.

Блокиралият Тир пътя за областния град, днес е четвъртия такъв случай в района.

До момента  в района са станали три катастрофи заради заснежен и непочистен път, основон в часта посока за Казанлък , за щасите без жертви.

Заради летни гуми десетки шофьори и в Казанлък днес имаха проблеми с пътуването по пътищата в града.

Преди половин час заради заснежен и заледен път в Казанлък автобус блъсна лек автомобил.  При инцидента няма пострадали .