посещение Чирпан
посещение Чирпан / ПП ГЕРБ
Изграждане на надлез в района на жп гарата в Чирпан, е един от ключовите инфраструктурни проекти, по които работи местната администрация, тъй като реализацията му ще създаде предпоставки за създаване на Индустриална зона.

Пред финализиране е споразумението между община Чирпан и Министерството на финансите за поемане на 80% от 10 млн. лева дълг, наследен от сегашния кмет Ивайло Крачолов.

„В момента преговаряме с екипите на Министерството на финансите и Министерството на земеделието, храните и горите, за да намерим решение за лихвите, които са в размер на над 4,5 млн. лева“,  уточни кметът на Чирпан на среща с евродепутата Андрей Новаков и зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов.

По думите на Новаков, е изключително важно още през септември-октомври, Европейският парламент да одобри Спасителния план, за да може общини като Чирпан да могат да разчитат на него.

„Истинско удоволствие е да се работи с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов. Работим съвместно и с подкрепата на Андрей Новаков по много проекти и смятам, че в края на годината ще има повече оптимизъм, отколкото в момента, в който заедно започнахме да работим“, посочи Емил Христов.

Емил Христов, Андрей Новаков и Ивайло Крачолов посетиха селата Средно градище, Стоян Заимово и Зетьово, където се срещнаха и обсъдиха с местните жители проблемите в малките населени места.