Избягалият затворник вече с повдигнато обвинение
Избягалият затворник вече с повдигнато обвинение / DarikNews.bg, архив

Районна прокуратура-Казанлък повдигна обвинения спрямо 24-годишен мъж, избягал от затворническо общежитие и извършил серия от кражби.

На 4 август осъденият Ибрям А., на 24 години, е избягал от затворническото общежитие в Гълъбово и до 19 август е извършил поредица от престъпления против собствеността и противозаконни отнемания на автомобили, които укривал край с.Шейново, общ.Казанлък.

Районна прокуратура-Казанлък е приела за ръководство образуваните седем броя досъдебни производства, като след обединяването им е повдигнала обвинения на мъжа.
В периода от 10 до 19 август от различни населени места в община Казанлък, на четири пъти, Ибрям А. противозаконно е отнел леки коли - престъпление по чл.346 ал.2 т.1 и т.2 във вр. с чл.346 ал.1 от Наказателния кодекс.
От 12 до 16 август отново четири пъти е отнемал чужди движими вещи - мобилен телефон, различни парични суми, бинокъл, флаш памет и други - престъпление по чл.196 ал.1 т.1, вр. с чл.194 ал.1, вр. с чл.29 ал.1 б. „а" и б."б" във вр. с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 21 август Ибрям А. е бил приведен в затвора в Стара Загора.

По досъдебните производства се извършват активни процесуално-следствени действия по събиране на доказателства с оглед реализиране на наказателна отговорност спрямо обвиняемия. От май 2014 г. Ибрям А. е изтърпявал присъда от четири години "лишаване от свобода" за кражби.