Искат арест за мъжа, нападнал с брадва полицаи
Искат арест за мъжа, нападнал с брадва полицаи / DarikNews.bg, архив

Районна прокуратура-Казанлък внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Антон Чавдаров, на 39 г. от Казанлък, привлечен като обвиняем за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител, за закана с убийство на полицейски служители, както и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни служебните си задължения - престъпления по чл. 325 ал. 2 и по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 2 и по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 2 април 2016 г. ,в 20,40 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че в гр. Казанлък в жк "Изток", Антон Чавдаров, който бил във видимо нетрезво състояние, извършвал повреждане на чуждо моторно превозно средство - мотоциклет.

На местопроизшествието отишли трима полицейски служители от РУ на МВР-Казанлък. Те отправили предупреждение към Чавдаров да преустанови действията си, при което той се насочил с брадва в ръце към тях и отправял заканителни реплики от рода на: "Ще ви видя сметката" и ги ругаел.

Когато Антон Чавдаров се приближил с брадвата на седем метра разстояние от полицаите, един от тях произвел предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха. Чавдаров продължил да се движи с брадвата в ръце и достигайки на три метра от служителите на МВР, полицаят произвел втори изстрел със стоп патрон, при който е причинил охлузване и леко кръвонасядане в коремната област на обвиняемия.
Чавдаров е бил откаран в болницата, където му е бил извършен медицински преглед и му е била взета кръвна проба за изследване на алкохолното съдържание в кръвта. Дежурният лекар е преценил, че травмата е лека, той не се нуждае от допълнително лечение и го е освободил.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, назначени експертизи и др.

Районен съд-Казанлък ще заседава днес от 14,30 часа по искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия.