Ирландски пастор сътвори най- добрата реклама на Казанлък
Ирландски пастор сътвори най- добрата реклама на Казанлък / stznews.bg

Ирландски пастор, баща на три деца и седми син в семейството , направи най- добрата реклама на Казанлък. Това стана по време на първия благотворителен концерт, организиран от фондация „Сийдър" в града на розите, под патронажа на кмета на Казанлък Галина Стоянова.
Концертът бе посветен на каузата за подпомагане на Дневния център за деца с увреждания в Казанлък и изграждане на ново крило към него.


В приветствието си към присъстващите и спомоществователите пастор Марк О, Съливан, който е председател на Борда на директорите на фондация „Сийдър" , основен партньор на Дневния център, искрено благодари за гостоприемството на Казанлък и казанлъчани, където са родени две от трите му деца. В емоционалното си експозе той каза, че „Казанлък е едно от малкото останали прекрасни места по света, където можеш да оставиш децата си да тичат 100 метра пред теб, за да ги намериш след половин час при баби, които ги обичат повече от теб самия."


В приветствието си пасторът, под чието ръководство преди 6 години в община Казанлък започнаха първите съвместни проекти за работа с деца с увреждания, детски домове и детски градини отдели значителна част на отношението, което трябва да възпитаваме у себе си и децата към тези, които имат нужда от помощ и подкрепа.
Бъдете добри, съпричастието е висша добродетел, заяви ирландският пастор. Самият той е 12-то дете в семейството и най- малкият от 7 братя и 5 сестри.
Женен е за южноафриканката Пенелопе, която плени казанлъчани с невероятното си изпълнение на „ Катерино моме" и „Я кажи ми, облаче ле бяло".
В продължение на час и половина Пенелопе и нейният бенд, сред който свири и внук на бившия казанлъшки кмет Петко Влаев- Димитър, плениха публиката с джаз изпълнения, фънк, авторска музика, рап и български песни.

Фондация „Сийдър" е основана в Казанлък през 2005 година от Марк о, Съливан.
Само в Казанлък фондацията е инвестирала над 100 хил. лева , подпомагайки Помощното училище в гр. Мъглиж, Дома за медико-социални грижи в Бузовград, детски градини в общината.
Освен в града на розите „ Сийдър" работи в Кюстендил и София. Фондацията е член на националната Мрежа за деца, Националния Алианц за социална отговорност и Eurochild.
За дейността си „ Сийдър" набира средства чрез различни благотворителни събития, като основен източник на средства е ежегодният бал, на който събира над 300 представители на крупния бизнес в България.