/ ThinkStock/Getty Images
Във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 10 март и въз основа на заповед № 264/11 март на административния ръководител - и.ф. председател на Окръжен съд, считано от 16 март до 16 април, включително се отменят насрочените открити съдебни заседания в Окръжен съд с изключение на производствата по чл.329 от Закона за съдебната власт, както и други съдебни производство, по преценка на съдията-докладчик, изискващи своевременно произнасяне.

Районен съд-Стара Загора въвежда мерки срещу коронавируса

Отлагат се всички събития, като семинари, общи събрания, планираното отчетно събрание за Доклада на дейността на Окръжен съд - Стара Загора за отчетната 2019 г., приемните дни на ръководството на съда, командировки, участие в обучения и конференции на съдии и съдебни служители.

Забранен е достъпът в съдебна палата на всяко лице, извън работещите в сградата, страните по делата и техните процесуални представители и лица с конкретен повод на посещение в съда.

Стриктното спазване на пропускателния режим за достъп на външни лица в Съдебна палата ще се осъществява от служителите на ОЗ „Охрана“ гр.Стара Загора с цел превенция, предвид създалата се епидемична обстановка.

Почина жената с коронавирус в „Пирогов“

Със същата заповед се препоръчва да се подават всички молби, жалби, сигнали, съобщения, искания, предложения и всякакъв вид кореспонденция на електронните адреси на съда.

Справки за движението по делата могат да се извършват на място, по телефон, чрез електронната поща и електронната страница на съда.


Борисов: Пикът на коронавируса ще е през септември

Изброените по-горе справки е препоръчано да се правят дистанционно на следните телефони за контакти:


РЕГИСТРАТУРА И АРХИВ 042/220-292
ГРАЖДАНСКО ДЕЛОВОДСТВО 042/220-293;042/220-294
НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛОВОДСТВО 042/220-225; 042/220-265
ТЪРГОВСКО ДЕЛОВОДСТВО 042/220-231; 042/220-228


При необходимост от документи, страните по делата ще могат да получат същите на електронен адрес или факс, заявени от тях. Гражданите и техните процесуални представители могат да правят справки и чрез електронните пощи на съда, както и да изпращат документи и книжа по електронните адреси или на факса на съда 042/25-10-02.

Проф. Миланов: Коронавирусът е обикновен грип,  може да се лекува в домашни условия 

Окръжен съд апелира към всички граждани да спазват препоръките и указанията на компетентните здравни органи за ограничаване разпространението на вирусното заболяване, като се въздържат от посещение в Съдебната палата при наличие на подобни симптоми.


В Съдебна палата са предприети мерки с цел превенция на заболяването и намаляването на риска от възникване на нови случаи на заразяване с COVID-19.