/ БГНЕС
Ситуацията с коронавируса според мен ще смути работата в ''Пирогов''. Защото първият пациент е лежал два-три дни там, като през това време са правени изследвания, рентгени, взимани са кръвни проби, не се знае с колко болни е лежал, не се знае и доколко е била опазена хигиената. Това сподели в сутрешния блок на bTV проф. Милан Миланов.

Проф. Миланов посочи, че ако имаше власт, нямаше да позволи в болници като ''Пирогов'' и ''Света Анна'' да бъдат препращани пациенти със съмнение за коронавирус, тъй като и двете лечебни заведения са многопрофилни и важни за столицата.

Болната с коронавирус в Пирогов е на апаратно дишане, болницата работи

"Истината е, че аз очаквам взрив в София, защото това е най-големият град с най-много население. Но в крайна сметка коронавирусът е един най-обикновен грип. Смъртността не е по-висока, а лечението му е същото както при обикновения грип и може да се лекува в домашни условия. Така че аз съм категорично против паниката'', каза той и допълни, че правителствените заседания през два дни са това, което всяка паника в обществото.

Според бившия директор на ''Пирогов'' доц. д-р Спас Спасков паниката в болницата ще затрудни повече работата, отколкото дейността. Той добави още, че ръководството на лечебното заведение е постъпило правилно, като е изолирала инфектираните в отделна сграда.