Художничка направи дарение
Художничка направи дарение / netinfo

Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов и старозагорската художника Румяна Механдова сключиха договор за дарение, с който художничката предостави на социален Дом N 3 всички средства от своята благотворителна изложба, която бе открита в Казанлък на Празника на розата.

Румяна Механдова е икономист по образование, в момента работи в областта на туристическия бизнес. Приложното изкуство с използване на материали от природата обаче е било винаги нейно влечение и любимо занимание. Преди 2 години тя започва да изработва каменни пана, като първата й изложба от тези уникални творби авторката им подреди в Казанлък по време на тазгодишния Празник на розата. Изложбата, наречена “Каменна вселена”, е благотворителна. Включва 42 картини, 21 от които са откупени. Всички средства от продажбата на каменните пана в размер на 3000 лева старозагорската художничка обяви, че ще дари на Дом N 3 за стари хора с отделение за лежащи в Казанлък.

Този  е единственият социален дом в града на розите, който няма автомобил. В дома са заделили известна сума за закупуването на подходящ автомобил втора употреба, но парите не са достатъчни. Художничката е решила, че най-добрият вариант е дарението да бъде прибавено към тези средства и така да се закупи автомобил за нуждите на възрастните и болни хора от дома.