24-годишният мъж от Дъбово, който уби възрастен жител на селото, е неосъждан.

Сигналът за намерения мъртъв 74-годишен мъж е подаден на 5 декември вечерта от неговия син. Установено е, че престъплението е извършено още на 3 декември, тялото му е открито пред остъкленото предверие, като едно от стъклата на вратата било счупено. 

Смъртта е настъпила вследствие на удари с тъп предмет, с ръце, а по тялото на жертвата има и прорезна рана, обясни директорът на ОД МВР Стара Загора ст. Комисар Стоян Стоянов.

Все още се работи по мотива за престъплението, задържаният има своя версия, но е установено, че той е откраднал 20 лева и мобилен телефон от жертвата.

Вероятно това е и причината за убийството, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов, който поясни, че в дома на извършителя е открит и друг мобилен телефон, откраднат от починалия възрастен мъж месец преди убийството, както и друг задигнат апарат на негова съседка.

Изводът, който се налага е, че най-вероятно мотивът е грабеж на пари и вещи, обобщи Атанасов.

Първоначално делото е било образувано за убийство, но в процеса на разследване са събрани и други доказателства и младият мъж е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с убийство. Установено е, че той е предал в казанлъшка заложна къща откраднатия мобилен телефон, направил е опит да укрие дрехите, с които е бил по време на престъплението.

Наказанието, което грози извършителя на убийството, е затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Утре предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд Стара Загора за постоянна мярка задържане под стража.