Готови сме за зимата, увериха от „Зауба”
Готови сме за зимата, увериха от „Зауба” / DarikNews.bg, архив

В базата на "Зауба" има 2 хил. тона солни смески, които ще са необходими за зимното поддържане. Фирмата ще се грижи и за сметопочистването и сметоизвозването на мястото на досегашния концесионер „Нелсен чистота". „Разполагаме с машини за зимното почистване, а дали са по-добри от предишните ще кажат хората, когато падне първия сняг", каза управителят на „Зауба" в Стара Загора Николай Недялков.

От вчера сутринта фирмата чисти на 100 процента града, поставят се и съдовете за смет. Няма напрежение между служителите на досегашната фирма и новите, увери Недялков. По думите му намалената от Общински съвет план-сметка няма да се отрази на качеството на извършената дейност. В „Зауба" работят 110 са метачки и 60 сметосъбирачи, както и 30 души от бившия концесионер по почистването.

220 са служителите в „Нелсен чистота", но засега не предприемаме никакви стъпки по тяхното освобождаване, обясни Стоян Димитров.

По силата на решението на Върховния Касационен съд от 30 октомври, фирма „Зауба" подновява работата си по събиране на битовите отпадъци и поддържане на чистотата в община Стара Загора.

ВКС отмени определение на Пловдивския апелативен съд, с което бе постановено почистващата фирма "Нелсен Чистота" да продължава да работи в Стара Загора.

Това определение на Пловдивския апелативен съд беше обжалвано пред Върховния касационен съд. Договорът на общината с фирмата бе развален в края на май на извънредна сесия на Общинския съвет, заради неизпълнение на клаузи по подписания анекс към договора между двете страни. В последствие община Стара Загора сключи договор с фирмата "Зауба".

Преди това "Нелсен Чистота" загуби две дела във Върховния административен съд и едно в Комисията за защита на конкуренцията.