горещ телефон
горещ телефон / Снимка: Община Бургас
Над 2030 са сигналите за нарушаване на обществения ред, които са подадени на Горещия телефон на община Стара Загора през отиващата си година.

Общо 16 821 пъти са сигнализирали старозагорци, което е с над 20% повече от съобщенията на безплатната телефонна линия за 2019 година. 1/8 от тях за неправилно паркирани коли.

През отминаващата година старозагорци са подали над 1200 сигнала, свързани с чистотата и околната среда. Подават се още съобщения за бездомни или натровени кучета, незаконно строителство, домашно насилие, изоставени деца, силна музика и шумни компании на открито, инциденти с хора или животни.

След подадени сигнали са отремонтирани лампи от уличното осветление, обезопасени са шахти, премахнати са клони, надвиснали над пътното платно.

Сериозно повишение има регистрирано и на получените сигнали на платформата на Община Стара Загора https://www.starazagora.bg/. От началото на тази година те са 856 броя, което е почти двойно повече в сравнение със същия период на миналата година.

Близо 20 % от тях са за изоставени автомобили, следват сигнали за незаконни сметища на общински терени или частни имоти.

Денонощният горещ телефон на Община Стара Загора е 0800 15 737.