ГЕРБ Казанлък: не копахме земята, сега веем знамената!
ГЕРБ Казанлък: не копахме земята, сега веем знамената! / Иван Бонев- Казанлък инфо

Каквото посееш, това ще пожънеш. Не копахме земята, сега веем знамената!
Така народният представител от ГЕРБ Аксения Тилева коментира получените вчера резултати на вота за европейски депутати в Община Казанлък.


22 685 граждани от имащите право на глас близо 64 хиляди избиратели от община Казанлък са упражнили вота си в неделния ден, като общият процент на участвалите в изборите от община Казанлък е 33,1% , при 34, 66% на евроизборите през 2009 година.
При обработка на всички протоколи от секционните избирателни комисии в общината, за ГЕРБ са гласували 35,5% от всички участващи в изборите вчера граждани. За БСП- 18,84, за ДПС- 13,8%, за „България без цензура" - 12,69%, за Реформаторския блок - 4,235 и за АБВ- вота са си дали - 3,92%. Останалите партии са събрали общо 10,15% от гласовете, като за партия Атака са гласували 2,82% от гражданите в общината, явили се пред урните вчера.


Навсякъде в община Казанлък ГЕРБ печели повече гласове от БСП, с изключение на две населени места- Голямо Дряново и Средногорово, макар с минимална преднина, повече гласове са дадени за кандидатите на БСП.
Гласовете, получени за ГЕРБ са с 3 528 повече от тези, дадени за БСП. В Казанлък, където с изключение на двете секции в ромската махала, ГЕРБ събира най- много гласове, заявиха от щаба на ГЕРБ в града.


Като „въздействие на купения вот" определиха от ГЕРБ резултатите в двете секции в ромския квартал „Кармен", където най- много гласове са подадени за ДПС, следвани от гласовете за „България без цензура", след тях са тези за БСП и само 3 гласа за ГЕРБ.
Знаем какво се е случило, категорична бе Аксения Тилева, депутат от ГЕРБ и председател на предизборния щаб в общината.
За случилото се бил подаден сигнал до Полицията, но до момента не били известни за реакция от тяхна страна. Според член на една от двете секционни избирателни комисии в ромската махала на Казанлък, малко преди края на изборния ден цената на един глас за някои формации стигнала почти 100 лева. За дилърите на гласове също била подаден сигнал, за реакция от странана полоцията, в ГЕРб не били уведомени.
Според депутатката Тилева, бегъл поглед върху протоколите от СИК показва и друго: във всички секции, без изключение, формацията на бившия журналист Николай Бареков събирала между 20 и малко над 40 гласа.
Полицията не реагира на сигналите ни, заявиха още от ГЕРБ, според които „обезпокоителен бил и друг факт: рокади в полицията месец преди изборите. Обект на такава рокада станал и съпругът на депутатката Аксения Тилева, който от служител на полицията в Павел баня, бил преместен в Казанлък.


8-мата си поред изборна победа в Казанлък от ГЕРБ обясниха с липсата на популистки начинания, а здрава работа и благодариха на гражданите, оценили усилията им в последните години. Кметът на Казанлък Галина Стоянова не скри удовлетворението си от постиженията на ГЕРБ на вота вчера, като заяви, че "резултатът от вчера минава през местния вот, тъй като всеки един вот се измерва с постиженията на местната власт". Тя благодари за постигнатия вот за ГЕРБ и на медийната кампания, предприета от фамилията Самарски, която работила само в подкрепа на ГЕРБ и на кмета. Не съм платила нищо за тази кампания, каза още кметът на Казанлък Галина Стоянова. По думите й, „кампанията, предприета от страна на областния лидер на БСП, кампания на негативизма, злобата, лъжата, оплюването, манипулациите",е дала своя резултат. В политиката трябва да имаш достойнството, честта, морала , да застанеш срещу своя опонент, каза още лидерът на общинската организация на ГЕРБ в Казанлък.


Като „катастрофални", определи резултата за БСП -Казанлък лидерът на общинската организация на партията на Александър Минчев. Общинският председател на БСП не скри разочарованието си от изборните резултати за Левицата, които той лично не очаквал, и за които резултати нямало и признаци. Според Минчев, причините за този резултат за БСП са много и те ще се анализират още тази седмица.
Нямам обяснение защо това, което прави правителството, остава неразбрано от хората, каза председателят на общинската организация на БСП.
Лошите резултати на БСП, според Минчев, се наказание за коалицията на БСП с ДПС, наказание за кадровите решения на местно, областно и национално ниво и липсата на конкретика в темите. Гласовете, дадени за формацията на президента Георги Първанов- АБВ, също имали своя отпечатък върху изборните постижения на Левицата.
Огорчен съм, че с добро, разбиране и толерантност, нищо не се постига у нас , заяви за Дарик Александър Минчев, лидер на БСП-Казанлък.