Георги Гьоков: Надявам се това Народно събрание да има дълъг живот
Георги Гьоков: Надявам се това Народно събрание да има дълъг живот / DarikNews.bg, архив
Георги Гьоков: Надявам се това Народно събрание да има дълъг живот
64094
Георги Гьоков: Надявам се това Народно събрание да има дълъг живот
  • Георги Гьоков: Надявам се това Народно събрание да има дълъг живот

На 21 май-Деня на Св. Константин и Елена, се събира 42-то Народно събрание. „Тогава ще направя обръщение към нацията. Хората очакват конкретика, трябва да се носи отговорност, добре е партиите да се обединят около общи приоритети в парламента", каза президентът Росен Плевнелиев, веднага след избора на дата за първото заседание на Парламента.

Старозагорски регион ще бъде представляван от 11 представители на народа-по 4 за ГЕРБ и Коалиция за България, двама от ДПС и един от Атака.

Подариха ми червена вратовръзка и смятам да бъда с нея на първото заседание на Парламента, сподели вече избраният за депутат Георги Гьоков. Роденият през 1961 година и завършил Техническия университет в Габрово със специалност инженерство, бивш общински съветник и директор на Бюрото по труда, е една от най-консенсусните фигури в обществения и политическия живот на Стара Загора.

„Този Парламент няма да има комфорта на предишния, необходими са спешни и решителни мерки, защото страната ни се нуждае от стабилност. Надявам се това Народно събрание да има дълъг живот, не съм привърженик на нови избори, защото конфигурацията на партиите ще бъде почти същата. Няма смисъл да се упражняваме на тема избори до дупка. В момента едно програмно правителство, каквото предлага да състави „Коалиция за България", би решило много от проблемите на страната ни", убеден е Гьоков. Като народен представител той ще работи за справяне с безработицата и насърчаване на заетостта.

Цялото интервю с Георги Гьоков може да чуете в прикачения звуков файл.

Георги Гьоков, Марияна Тотева, Георги Анастасов-представител е на коалиционния партньор партия Български социалдемократи и Атанас Пъдев, са четиримата народни представители на „Коалиция за България" от 27 МИР-Стара Загора.