Фенклубът на Берое призова за подкрепа за националния отбор
Фенклубът на Берое призова за подкрепа за националния отбор / beroe.bg

Националният фенклуб на Берое разпространи писмо, с което призова привържениците да подкрепят националния отбор за утрешната евроквалификация с Хърватска. Двубоят е от 21,45 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София. Привържениците на старозагорския клуб поискаха обединение и изрично се
обърнаха към симпатизантите на един отбор, чието име не споменаха, да не се концентрират групово в Сектор Б.

"Българи, предстои важен мач на националния отбор по футбол от квалификационния цикъл за Европейско първенство през 2016 във Франция.

Ние, феновете на Берое се присъединяваме към призива на Фонд „Сектор Б", излязъл преди дни в медийното пространство, за подкрепа и пълен стадион на двубоя България - Хърватия. Нека подкрепим България и бъдем единни, но... За съжаление, винаги има едно „но". Какво означава...

Искаме да призовем феновете на един отбор, известно кой, този път да проявят разум и да не решат организирано да посетят Сектор Б. Стадионът е голям и широк и място там има за всекиго. Също и всеки трябва да знае своето.

Нека се лишим от провокации, на които не им е мястото и времето, и които биха помрачили една голяма, надяваме се, за българския футбол и национален отбор вечер. Нека на трибуните да се чува само едно име - това на България..."

Следва въпросът на кого е националния стадион? Кое е по-важно, клубните или национални пристрастия? Сините фенове, явно са добри приятели с полицията. МВР, като институция която е заета с охраната на футболната среща, настояваха да не получим билети за сектор Б, под предтекст че в предишни двубои е имало провокации мужду феновете. Пожелаваме ви все така стиковани съвместни дейности.

Въпреки това, ние българите от Берое ще подкрепим националния отбор, защото БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО!", се казва в писмото на националния фенклуб на Берое.

Още в началото на седмицата привържениците на Берое започнаха организация за фен екскурзия за двубоя в София. Осигурени са два автобуса като тръгването е утре в 17,00 часа. Цената на пътуването с включен билет за мача е 20 лева.