/ БГНЕС
Натискът от юг към България тепърва ще се увеличава през есенно-зимните месеци
Двойно увеличение на задържаните в област Стара Загора бежанци, влизащи през южната ни граница, от началото на годината в сравнение с 2021 година, отчитат от полицията. Това съобщи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Николай Колев по време на проведения областен съвет по сигурност под председателството на областния управител Иван Чолаков.

Хванаха нелегални мароканци във Врачанско

През 2022 година в Старозагорско са задържани 1048 нелегално влезли в страната, за същия период на м.г. броят им е бил 535 души. „Прогнозите на специалистите са, че натискът от юг към България тепърва ще се увеличава през есенно-зимните месеци. Областната дирекция на МВР има разработен план за действие при засилване на мигрантската вълна. Прогнозите са за увеличаване на мигрантския натиск и от Украйна, сочат наблюденията през месец септември“, стана ясно от думите на старши комисар Колев.

Районната прокуратура в Стара Загора задържа 23-годишния М. Р., обвинен в опит за подпомагане на граждани от Сирия да преминат незаконно през страната. На 23 септември т.г. мъжът, управлявал лек автомобил „Нисан Кашкай“, е заловен да вози в него шестима чужди граждани, сред които и седемгодишно момче.

Полицията е неутрализирала престъпна група, занимаваща се с нелегални мигранти

Ден по-рано Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на мъжа. Това съобщи говорителят на Районна прокуратура- Стара Загора Таня Димитрова.