Депутатите от БСП:Няма официално решение за закриване на школата
Депутатите от БСП:Няма официално решение за закриване на школата / DarikNews.bg

Категорично сме против закриването на полицейската школа в Казанлък и създаването на бежански лагер там, заявиха старозагоските депутати от Коалиция за България. Становището им е подкрепено от цялата парламентарна група, а местните депутати обещаха да използват всички законови методи, за да запазят казанлъшката школа на МВР. Те увериха, че на територията на цялата Старозагорска област няма подходящо място за настаняване на бежанци.

Бежанската вълна у нас била предричана още преди три години, посочи народният представител Георги Анастасов. По думите му още през 2011 година експерти са коментирали, че България ще бъде поставена пред подобен проблем. „Те говореха, че десетки хиляди души ще навлязат в Европа и един от пътищата им ще преминава през страната ни", допълни той.

Депутатите-социалисти от Старозагорско не приемат политизирането на въпроса за закриването на полицейската школа в Казанлък и превръщането й в бежански лагер.

Атанас Пъдев обаче призна, че към този момент няма официално решение за това. „Ако някой от друга политическа сила е имал предварителна информация би било коректно от негова страна да излезе и да каже защо чак сега споделя тази информация. Такъв въпрос, внесен в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, не е поставян, не е обсъждан и ние не сме запознати с това. Няма официално решение за закриването на школата, поне към този момент".

Темата за бежанците ще бъде водеща по време на утрешното изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев пред парламентарната група на Коалиция за България.

Протестните действия на казанлъчани срещу намерението за закриването на полицейската школа и превръщането й в лагер за бежанци продължават и днес. За втори ден те блокираха движението през прохода Шипка.