Данъчните декларации налични и в пощите
Данъчните декларации налични и в пощите / Dariknews.bg, архив

17 пощенски станции в област Стара Загора предоставят формуляри и приемат данъчни декларации за кампания 2017г. На служителите на Български пощи в градовете: Стара Загора (7 пункта), Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел баня, Мъглиж, Николаево, Гурково, Братя Даскалови и Опан е предоставена възможност и да входират данъчни декларации на определените за целта места. В централна поща Стара Загора, в офис Булпост (западно от универсалния магазин), в клоновете в кварталите: Зора, Железник, К. Ганчев, Три чучура север, Самара и изброените по-горе градове, клиентите на НАП могат да подадат своите годишни декларации и да получат входящ номер, без да заплащат пощенски разходи.

От НАП напомнят, че при подаване на декларации и документи, клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП или пощенски клон. Задължително е те да са попълнили телефонен или мобилен номер за контакт и разбира се да са подписали подаваните документи.

До 31 март физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си по интернет с Е-подпис или ПИК и са платили целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017г. Отстъпката е до 1000лв. Допълнително условие е лицата да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията. Плащането на данъци и осигуровки се извършва само по банков път.

И през тази година, данъчните декларации могат да бъдат подадени и по интернет подписани с електронен подпис, с ПИК, или по куриер с обратна разписка.

Консултации при попълването на формулярите могат да бъдат получени на място в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък и на информационния телефон на НАП: 0700 18 700, на цената на градски разговор.