Част от Стара Загора ще остане без вода oт 9:00 до 17:00 часа.

Причината е монтажни дейности по изпълнение на проект по Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД.

КЕВР: С 11% намаляват загубите на вода по ВиК мрежата

Без вода ще бъдат потребителите в карето от улици: на юг от ул. Августа Траяна“ до бул. „Цар Симеон Велики“ и на изток от ул. „Д. Наумов“ до бул. „Патриарх Евтимий“; на юг от бул. „Цар Симеон Велики“ до бул. „Славянски“ и на изток от бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Стефан Сливков“

Със смущения в налягането ще бъде зоната на юг от ул. „Христина Морфова“ до бул. „Цар Симеон Велики“ и на изток от бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Крайречен“

По време на проекта, който се изпълнява от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, ще се осъществи подмяна на над 40 километра водопроводна мрежа и реконструкция на близо 17 километра от канализационната мрежа в града.

Предвижда се обособяване на общо 14 водомерни зони в централните квартали на града, в които ще се измерва подадената и консумираната вода, ще се следят дебит и налягане.

Целта е разтоварване на мрежата и предпазването ѝ от препълване при интензивни дъждове.Проектът ще се реализира до края на 2023 г. в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Общата стойност на проекта по ОПОС е близо 122 млн. лева.
БТА