/ netinfo
 „Румъния е ключов пазар за българския туризъм. През 2016 г. страната ни е посетена от 1 096 874 румънски туристи, които идват основно за ваканционен, СПА и културен туризъм, но също и за празници като Коледа и Нова година“.

Това посочи заместник-кметът Красимира Чахова, която участва в  туристическо изложение в РумънияTargul de Turism al Romaniei“. Форумът се проведе в Букурещ от 16 до 19 ноември. Туристическият информационен център към Община Стара Загора представи града на липите като атрактивна туристическа дестинация.

Международният форум се провежда два пъти годишно на експозиционна площ от 15 000 кв.м., в шест павилиона, предназначен е както за масова публика, така и за професионалисти от туристическия бранш. Участието на Туристически информационен център - Стара Загора е в рамките на националния щанд на България, организиран от Министерството на туризма.

С рекламно-информационни материали на английски и румънски език в дните на изложението бе представено хилядолетното културно-историческо наследство на града, както и туристически маршрути с най-значимите забележителности на Стара Загора - Музей „Неолитни жилища“, Античен форумен комплекс на Августа Траяна, Музей на религиите, Регионален исторически музей, както и възможностите за СПА и уелнес, делови, спортен и други видове туризъм.