БСП-Казанлък - с кандидат  за кмет на следващите местни избори
БСП-Казанлък - с кандидат за кмет на следващите местни избори / netinfo

БСП-Казанлък ще издигне кандидат за кмет на града за следващите избори, след консултация с други леви сили.

Това записаха в решенията си делегатите на 4-то заседание на 18-та Отчетно-изборна конференция на Общинската организация на БСП в Казанлък. Решението бе прието с гласовете на 127 делегати, след като на два пъти с 90 гласа бе отхвърлена точка 2-ра от предложената Резолюция на заседанието. Отхвърлената точка бе с почти идентичен текст с приетото минути по късно, а именно: „Заявяваме, че на следващите избори ще издигнем свой кандидат за кмет".

На заседанието делегатите изслушаха отчета на председателя на общинската структура на БСП Иван Гороломов за свършеното през последната година ,за проблемите и пропуските, съпътстващи работата на социалистите. Бе отчетено, че структурите на партията са работили в трудна обстановка, тотален натиск върху БСП , непрестанни обвинения за лошо наследство, липса на чуваемост в обществото на отговорите и позициите на представителите на БСП. Всичко това оказало влияние на мотивацията, активността и нагласите на БСП -членовете и симпатизантите.

В хода на дискусиите по отчета на Иван Гороломов бе поискана неговата оставка от лидерския пост от страна на представител на несъществуващия вече Отечествен съюз. Мотивът за исканата оставка бе несправяне и неизпълнение на поети ангажименти, в качеството му на депутат от БСП в миналия парламент.

На форума си социалистите от Казанлък се запознаха и приеха правила и критерии за подбор и издигане на кандидати за кмет на общината и населените места, както и за общински съветници. Като основан цел за следващите местни избори догодина бе посочено спечелването на най- много мандати в Общинския съвет на града, кмет на общината и най- много кметове на населени места. В периода до изборите социалистите от Града на розите трябва да си изяснят и формата на участие в тях- самостоятелно или в коалиция.

Отвъд партийните разговори, в кулоарите на форума оживено социалистите коментираха активната работа на настоящия кмет на Казанлък и бивш техен кадър от преди години Стефан Дамянов, по създаването на Гражданско движение за местно самоуправление и изработката на негов Устав. Целта на това гражданско движение била сериозно присъствие в новия общински съвет на града.

Според запознати имало дори план, при който настоящият кмет като водач на листа на това движение става председател на бъдещия Общински съвет. Според други информации от кулоарите, от местния Ротари клуб също се готвели за сериозно участие в изборите със свой кандидат от бизнеса.