Безплатни прегледи за остеопороза организира ГЕРБ – Мъглиж
Безплатни прегледи за остеопороза организира ГЕРБ – Мъглиж / netinfo

Близо 150 жени от Община Мъглиж ще могат да се възползват от безплатните профилактични прегледи за остеопороза, които организира структурата на ГЕРБ в подбалканския град.

На 27 май, от 13:00 до 17:00 ч., в Дневен център „Зорница" ще се измерва костна плътност. Целевата група е основно жени между 50 и 60 години, при които има най-голям риск от развитие на заболяването, каза общинският председател на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов. Предварителни записвания за прегледите могат да се правят на тел. 0887 480 819 или на място в Дневен център „Зорница". Кампанията е подкрепена от Асоциация „Жени без остеопороза" и ще бъде проведена на три етапа, в различни райони на общината.

Инициативата е част от мащабна благотворителна кампания под мотото ,,С грижа за хората". През март и април 84 души са се възползвали от безплатните профилактични прегледи от лекари специалисти по офталмология, неврология, кардиология и съдова хирургия, които бяха организирани от ГЕРБ - Мъглиж. Десет са установените случаи, в които се налага болнично лечение, уточни д-р Гавазов. Според него липсата на постоянен достъп до медицински грижи е един от основните проблеми на общината, тъй като в Мъглиж няма общинска болница и работи само Спешен медицински център.

По случай предстоящия празник на детето - 1 юни и края на учебната година за най-малките, от ГЕРБ са подготвили истински празник за малчуганите. На 22 май от 16:30 ч., пред сградата на читалището ще се проведе конкурсът „Мини Мис и Мини Мистър", организиран безвъзмездно от актрисата Илиана Балийска.

Общинската структура на ГЕРБ застава и зад провеждането на Фестивал на занаятите и традиционните български гозби през месец септември, съобщи още д-р Душо Гавазов.

„Подкрепяме и изграждането на мемориал за опълченците от Мъглиж, общо девет души и паметник на загиналите герои в различните войни в с. Шаново".