Берое не успя да вкара и на Монтана
Берое не успя да вкара и на Монтана / beroe.bg

Отборът на Берое направи грешна стъпка на старта на участието си в новия шампионат. Тимът на Петър Хубчев завърши 0:0 като домакин на Монтана. Старозагорци за втори пореден двубой не успяха да отбележат гол и трудно създаваха и положения пред вратата на гостуващия тим.

"Много тежък мач за нашия отбор. Противникът беше доста добре организиран дълбоко в своята половина, чакаше контраатаки, през първото полувреме имаше и две възможности. През второто полувреме играхме по-добре, не оставихме възможност на съперника за контраатака, бяхме по-концентрирани, но пък не успяхме и да вкараме. Мисля, че все повече и повече такива мачове ще трябва да играем и трябва да свикваме с това", анализира след двубоя треньорът на Берое Петър Хубчев.

Той защити изигралият първи официален мач през тази година Стивън Петков. Юношата на Левски тренира от началото на 2015 г. с Берое, но бе със спрени права заради скандал за черно тото около юношеския национален отбор.

"Много е рисковано да даваме оценка от един официален мач на футболист на 19-20 години. Ако се върнем и видим какво е преживяло това момче, колко време не е играл в такъв мач ... мисля, че той е човека който най-малко трябва да коментирам или критикувам", обясни Петър Хубчев.

Днес треньорът и играчите на Берое тръгват за София, откъдето ще отпътуват за Копенхаген. Там старозагорци ще играят реванш от квалификациите за влизане в Лига Европа срещу местния Брьондби. Първия двубой в Стара Загора завърши с победа за датчаните с 0:1.