Барабанотерапия за децата със специални образователни потребности
Барабанотерапия за децата със специални образователни потребности / DarikNews.bg, архив

Ресурсен център Стара Загора и Института за съвременно изкуство и терапия "Libera" организират курс по барабанотерапия. Тази съвсем нова, но много успешна терапия - наречена „Ритъм Терапия", помага на децата със специални образователни потребности - в частност децата с аутизъм и аутистичен спектър. Терапевтичните сесии се провеждат от Мартин Иванов, който е единственият ритъм терапевт в България, от Институт за съвременно изкуство и терапия "Libera" - София http://www.libera-institute.com/.

„Ритъм Терапията" помага на децата аутисти да повишат своето ниво и продължителност на концентрация. Има индивидуални и групови занимания, но се залага на индивидуалните, спрямо нуждите и проблемите на всяко дете с аутизъм. Барабанът е изразно средство, което успява да пренася този, който го използва през всякакви съществуващи бариери и да го води към усещането за цялостност и общност.

Тази вечер от 19 часа в голямата зала на хотел „Железник" ще бъде представена новата книга на Мартин Иванов „Алхимия на Ритъма" и методите му на обществена/социална и терапевтична работа основани на езика на ритъма.