Автобус с мигранти беше конвоиран около 18:00 часа на 27 септември от полицейски екипи от Районното управление в Казанлък.

Потърсени за коментар, от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора потвърдиха за случая и допълниха, че е образувано досъдебно производство, което в момента се води под надзора на прокуратурата.

Двойно увеличение на задържаните в област Стара Загора бежанци

"Мигрантите са над 50 души и са заловени в Гурково", съобщи говорителят на Районната прокуратура в Стара Загора Таня Димитрова. Повдигнато е обвинение към шофьора, който ги е превозвал, но той не се е признал за виновен.

По нейни думи са проведени множество разпити, трима от бежанците са разпитани пред съдия. По случая все още се работи. 

По данни на директора на ОД на МВР старши комисар Николай Колев от началото на 2022 година се отчита двойно увеличение на задържаните в областта бежанци спрямо миналата година.

"Прогнозите на специалистите са, че натискът от юг към България тепърва ще се увеличава през есенно-зимните месеци. Дирекцията има разработен план за действие при засилване на мигрантската вълна", коментира той по време на областния съвет по сигурност, състоял се в Стара Загора.
БТА