Авджии в Коалиция срещу промените в Закона за лова
Авджии в Коалиция срещу промените в Закона за лова / netinfo
Ловци от цяла България, нечленуващи в Националния ловен съюз, се обявиха срещу приетия на първо четене нов Закон за изменение и допълнение на закона за лова и опазване на дивеча. На срещата в Стара Загора присъстваха 48 представители на ловни сдружения, както и представители на екологични, оффроуд и други неправителствени организации. След провеждане на дискусия и разясняване на обстановката около проектозакона от народния представител Яне Янев бе взето решение да се сформира коалиция на независимите ловни сдружения (КНЛС) и бе избран инициативен комитет от девет човека, които да я представляват.

Основна цел на КНЛС е връщане на Проектозакона за изменение и допълнение на Закона за лова и опазване на дивеча за преработване с участието на всички заинтересовани страни, в условия на пълна прозрачност и защита на природата и дивеча в Република България.

На срещата бе приета програма за работата на инициативния комитет към КНЛС като в нея са заложени три основни стъпки: пресконференция в столицата, присъствие на Коалицията на заседанието на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание, което ще се проведе в началото на другата седмица, за да се внесе подписка против измененията в Закона. Като последна точка от Програмата е планиран мирен протест пред Народното събрание.