/ БГНЕС
"Архитект Младен Иванов Иванов е класиран на първо място в проведения от община Стара Загора конкурс за избор на нов главен архитект".

Това каза за секретарят на местната администрация Делян Иванов, който е и член на конкурсната комисия за избор на нов главен архитект. Той уточни, за първи път освен тест на конкурса е имало и писмена разработка по тема „Цели на главния архитект в устройственото планиране на община Стара Загора“. 

Одобриха окончателния проект за Общия устройствен план на Стара Загора

„Участие в конкурсa взеха двама кандидати. Разликата между двамата беше около 10 години опит, което се видя и по време на теста, и на писмената разработка“, каза още още Иванов. 

Председател на комисията беше инж. Янчо Калоянов, зам.-кмет „Устройство на територията, строителство и инвестиции“. "Очаква се класираният на първото място в конкурса да бъде официално назначен от 11 юли за главен архитект," допълни още секретарят на местната администрация.

Длъжността главен архитект на община Стара Загора беше освободена след писмено заявление на арх. Виктория Грозева, заради конфликт на интереси, установен от проверка на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Временно изпълняващ длъжността е арх. Николай Василев. Той е началник отдел „Устройство на територията“ на община Стара Загора.
БТА