/ Dariknews.bg
Официално е открита дарителската кампания за набиране на средства за възстановяването на катедралата Нотр Дам. Първото дарение в размер на 500 лева бе направено от „Алианс Франсез“-Стара Загора.

Стара Загора започва кампания за набиране на средства за възстановяването на Нотр Дам

Старт на инициативата дадоха зам.-кметът Иванка Сотирова и Георги Симеонов, Директор на дирекция "Устойчиво развитие и евроинтеграция", в присъствието на френски студенти по архитектура.

дарение
Dariknews.bg

“Изразяваме нашата съпричастност към трагедията, която сполетя Парижката Света Богородица – Нотр Дам. Това е голяма болка както за всички французи, франкофони, така и за цяла Европа.

Откриваме тази дарителска кампания като жест на солидарност и подкрепа. Знаем, че няма как да се състезаваме с всички милиардери, които вече подпомогнаха Париж”, обясни Иванка Сотирова.

Наши реставратори може да помагат за възстановяването на Нотр Дам

Три кутии
за дарения вече са поставени в Стара Загора-по една във фоайето на Община Стара Загора, в библиотека “Родина” и в библиотека “Захарий Княжески”.  Открита е и дарителска сметка, чиито титуляр е френският културен институт „Алианс Франсез“ - Стара Загора.

дарение
Dariknews.bg

Вид сметка: СПЕЦ.С-КА КАПИТАЛ/ДАР.ЮЛ
Вид валута: BGN
IBAN: BG66UNCR70001523558773
BIC - UNCR BGSF


Идеята за кампанията е по инициатива на кмета Живко Тодоров, а краят й ще бъде на 24-ти май - ден на българската просвета и култура.