Александрина в Красотата срещу дрогата
Александрина в Красотата срещу дрогата / netinfo
Тя се казва Александрина Георгиева Йорданова и е най-новото ни предложение в конкурса “Красотата срещу дрогата”.

Родена е в София през 1987 година. Завършила е Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография. В момента продължава образованието си в частен колеж, със специалност " компютърна графика ". Работи в сферата на предпечата, както и като модел и фотомодел. Участва в множество литературни конкурси. Определя любовта си към книгите като опорна точка за много постигнати цели. Пише поеми под артистичния псевдоним Samira. Сред любимите автори на млада поетеса са Оскар Уайлд, Пауло Коелю, Робин Шарма и Джон Кехоу. Като любител на изящното слово тя добавя към всеки свой стих по един от афоризмите на Оскар Уайлд.
Самата тя казва за себе си: "Дишам, за да сбъдна мечтите си!”.

Макар и едва на 20 години, Алекс вече има издадена стихосбирка през тази година – "Родена да блести"! Този стих е отпечатан на задната корица на стихосбирката и e вдъхновен от едноименната картина на Сандро Ботичели:

РАЖДАНЕТО НА ВЕНЕРА

Видях я там красива -

картина будна, жива...

В утроба още щом расте,

жената лъч е и дете.

Родена там в морето,

от любов тупти сърцето...

Стъпки плахи се разливат,

в пясъка попиват.

Протягаш галещо ръце,

разтваря молещо криле...

Майка и кралица -

твойта бяла птица!

Представяме ви отговорите на Александрина, както и едно признание от личния й живот, което прави желанието й за участие още по-благородно!

“Въпроса с наркотиците определено трябва да бъде поставян пред младите хора и техните родители.

Имам полубрат, който се дрогираше и беше в затвора. Това е много лично за мен, но го споделям, защото зная, че тези хора губят всякаква адекватна мисъл в един момент, а в следващия носят болка не само на себе си, но и на околните.

Ето и част от стих на тази тема, който съм сътворила отдавна:

" Във вената иглата пак потъва, а светът пред тебе плува.

По облаците стъпваш с усмивка на уста,

но зная ще се върнеш с изстрадала душа..."

Свободното си време Алекс обича да прекарва с приятеля си, четейки книжка или на по салата навън. Трите най-важни неща за младата поетеса са здравето, семейството и реализацията. Поддържа тонуса и самочувствието си със здравословна храна и любов в големи дози. Категорична е, че връстниците й посягат към наркотиците от любопитство. Тя смята, че човек може да сам да се спре от наркотиците, виждайки какво се случва с другите, които вече се дрогират. “Според мен, когато виждаш нагледно върху някой друг, какво се случва се отвращаваш от идеята за наркотици....стига да не късно!”. Ако разбере, че някой нейн приятел взима наркотици, според нея подхода към него трябва да бъде много внимателен и психологически.

Александрина е на мнение, че трябва да се даде гласност на този проблем чрез различни видео и печатни материали и да се покаже на хората до къде водят наркотиците.

Всичко за фотоконкурса и кампанията “Красотата срещу дрогата” можете да видите в интернет страницата на Дарик – Стара Загора: www.darik.homeip.net  .

Всяка от участничките има шанса да спечели страхотна награда.

Вечеря за двама осигуряват за една от участничките в конкурса любезните домакини на изискания хотел-ресторант “Сити” в Стара Загора. Модна къща "Авин стил" ще облече трите момичета, които бъдат избрани на финала на конкурса. Тоалетите - подарък от престижната модна къща, ще са награда за всяко от тях. Друга специална награда е фотосесия, която ще подари на едно от момичетата популярният старозагорски фотограф Цветан Четъшки.

Най-голямата награда е позитивният модел, който вие ще дадете на вашите връстници.

Очакваме ви!