кандидат за кмет от АБВ
кандидат за кмет от АБВ / Dariknews.bg
Гл. ас. д-р Камелия Стаматова Йовчева е номинирана от местната структура на АБВ за кандидат-кмет на Стара Загора. Тя е възпитаник на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, завършила е с отличен успех ВМФ към Тракийския университет, вече е позната като кандидат за евродепутат от последните евроизбори.

Справяне с битовата престъпност, доизграждане на Индустриалната зона, безплатни детски ясли и градини, осигуряване на адекватно здравеопазване, достъп на пенсионерите до социалните услуги, осигуряване на зелена среда, по-добра инфраструктура и транспорт, превръщане на града в културно-исторически център, запазване на ТЕЦ-овете и комплекса Марица-изток, са част от приоритетите, които си поставя кандидат-кметът от АБВ.

Според председателя на партията Румен Петков, Стара Загора се нуждае от енергия и воля. „Камелия Йовчева е млад и отговорен човек, който пое ангажимента да бъде наш кандидат за кмет, а това е признак на обществена ангажираност и готовност да се работи и служи на обществото“.

Местната структура на партията ще излезе с пълна листа за общински съветници, в която ще присъстват доказани професионалисти , разпознаваеми в обществения живот, млади и образовани хора, представители от т. нар. гражданска квота, информира председателят на Областния съвет на ПП АБВ проф. Михни Люцканов. Той ще бъде водач на листата, а втори- кандидатът за кмет Камелия Йовчева. Цялата листа, в която ще се търси баланс на образование, пол и възраст, ще стане известна до десетина дни.

Основната политическа задача, която си поставя АБВ е разделянето на ГЕРБ от държавата, а самостоятелното си участие в местните избори, те определят като признак на самочувствие и отговорност.