първа родилка
първа родилка / Dariknews.bg
Лиляна Георгива ражда детето си в Стара Загора на 7-ми март 2009г. Днес тя се връща обратно там, където за първи път е прегърнала своята Евгения – първото проплакало бебе в АГ отделението на Болница Тракия.

Историята на Лиляна и Евгения е необикновена. В нощта на 7-ми март 2009г Лиляна се свързва с д-р Калина Пиперкова и д-р Жанета Узунова, когато им казва, че контракциите й са започнали и иска да роди в Болница Тракия. Докторките се двоумят, защото по план болницата е трябвало да започне да функционира на 9-ти март. След разговор помежду си, те решават, че няма да върнат първата жена, която иска да роди в тяхната болница и я приемат веднага. Без екип и два дни преди официалното откриване на болницата, Евгения проплаква в ръцете на д-р Пиперкова и д-р Узунова.

Лиляна Георгиева говори открито за майчинството и това да бъдеш съвременна жена. “Трудно е да отглеждаш дете, да бъдеш перфектната домакиня и работеща жена. Работя на пълен работен ден. Така трябва, за да можем да се справяме и да не ни липсва нищо.

първа родилка
Dariknews.bg


Лиляна споделя още, че придава друг смисъл на 8-ми март, откакто е майка. Освен, че самата тя е станала много по-отговорна и зряла, това се отразява и на усещането й да бъде жена. За нея подаръците нямат значение, тя иска единствено нейното семейство да бъде здраво и сплотено, за да минава през трудностите, с които ги сблъсква животът. Като майка от новия век, Лиляна разказва, че се страхува единствено от средата, в която ще израстне Евгения. Тя има огромна вяра в дъщеря си, защото е много ученолюбива и общителна, но се притеснява на какви хора ще попадне. Лиляна ще посрещне празника  на жената в домашен уют, събирайки няколко поколения жени от семейството.

По повод юбилея на Евгения и това, че тя е първото бебе на Болница Тракия, ръководството решава да й подари таблет, който да й служи както за забавление, така и с образователна цел.