49 точки в дневния ред на последната сесия на ОбС-Стара Загора
49 точки в дневния ред на последната сесия на ОбС-Стара Загора / Община Стара Загора

49 са точките, включени в дневния ред на заседанието на Общинския съвет на Стара Загора. Общинската сесия започва в 09,00 часа и е последна за този мандат.

Сред решенията, които общинските съветници трябва да вземат е кой да бъде обявен за почетен гражданин на Стара Загора за 2015 и дали да бъде увеличен броя на щатните служители в звено "Общинска охрана". Предложението на кмета Живко Тодоров е да бъдат назначени още 6 души като то е съобразено с разработената от Областната дирекция на МВР в Стара Загора работна карта.

Заедно с това на сесията ще бъде предоставена информация за изпълнението на бюджета на Община Стара Загора и сметките за средства от Европейския съюз към 30.06.2015г.

Настоящият Общински съвет обаче няма да гласува нито един от двата предожени от комисия варианта за име на новия парк. Съоржението, което ще бъде открито в неделя в 11,00 часа, ще бъде кръстено от следващите участници в местния парламент. От Общинския съвет мотивираха отсъствието на подобна точка в дневния ред с думите, че дадените над 170 предложения не са били обсъждани в постоянните комисии.