26 прояви в афиша на 23 Чудомирови празници в Казанлък
26 прояви в афиша на 23 Чудомирови празници в Казанлък / фондация Чудомир

26 различни прояви включва програмата на тазгодишните 23 поред Чудомирови празници в Казанлък, които се откриват след седмица, в деня на рождението на патрона им- Димитър Чорбаджийски - Чудомир.
Сред проявите са концерти, спектакли, включени в тазгодишният фестивал „ Комедиен хит на сезона", изложби, дискусии, премиери на книги на български ватори.
По традиция стартът е с два от националните конкурси за деца - „Малките нашенци"- конкурс за рисунка и „Присмехулници" -за хумористични творба.
В рамките на празниците ще бъдат представени и новите книги на племеницата на Чудомир Лилия Димитрова, на Ивинела Самуилова и журналистката Капка Тодорова, известна още като Лола Монтескьо, както и на новите книги на казанлъшки автори, чието издаване е било подпомогнато от Община Казанлък. Концерт на трио „Тенорите", оперета на Държавната опера в Стара Загора и танцов спектакъл на трупата на Нешка Робева, са също част от програмата на празниците .
Между 5 и 15 лева е цената на билетите тази година за Чудомирови празници 2016, информират от фондация „Чудомир". Билетите за културните събития, с които е наситено тазгодишното издание на празниците, ще струват мужду 5 и 15 лева и ще могат да се закупуват от 18 март 2016 г., петък. От фондацията уточняват, че към момента продажбата ще бъде пред НЧ „Искра-1860" или в самото фоайе при лошо време.
7 лева ще струва билетът за театралните постановки, които са на 25, 27 и 29 март. Концертите ще са на цени от 5-6 лева. Оперетата „Прилепът" на Старозагорската държава опера може да гледа срещу билет от 10 лева. 15 лева e билетът за спектакъла на Нешка Робева и Влади Въргала „Разбъркай го - да се оправи", който ще се играе в последния ден на празниците - 1 ви април. Тогава ще бъде обявени тазгодишният комедиен хит на сезона. Носителят му получава парична награда и статуетката на Чудомир.

 

Чудомировите празници се оржанизират от Община Казанлък и  фондация "Чудомир"