пешеходна пътека
пешеходна пътека / Darinews.bg
За трета поредна година проект „Edward“ ще се провежда по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки на мрежата и нейните партньори.
 
У нас той ще се премине под името Операция „Европейски ден без загинали на пътя“. Проектът е подкрепен от Европейската комисия, като през 2018 г. е планирано операцията да се проведе на 19 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.
 
Идеята е в периода преди операцията, всички участници в движението по пътищата да помислят дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват и за тези на които може да изложат останалите участници, както и за това как самите те биха могли да  допринесат за намаляването на рисковете на пътя.
 
Информация за предприетите мерки за привеждане на пешеходните пътеки на територията на областта в съответствие с нормативните изисквания, както и резултати от извършения преглед на организацията на движението в районите на учебните и детските заведения, обсъди областната комисия по безопасност на движението в Старозагорско.