участък
участък / netinfo
17 полицаи ще работят в новоткрития участък „Лозенец“ към Второ районно управление в Стара Загора. Той се намира в сградата на сдружение Етносвят на ул. „Капитан Петко войвода“ № 54 и ще обслужва основно ромския квартал. Началник е старши инспектор Ивайло Димов. Ще има още трима инспектори, шестима  младши инспектори и девет служители от „Охрана на обществения ред“.
 
 „Откриването на този участък е типичен пример  за доброто взаимодействие между местната власт и органите на МВР. Досега колегите работеха в сградата на Второ районно управление, сега вече ще имат по-добри условия за работа“, посочи старши комисар Георги Хаджиев. Десет камери за видеонаблюдение на ключови кръстовища ще бъдат поставени до края на годината, а догодина камери ще има в целия град", информира кметът Живко Тодоров.

По думите му, обстановката в кв. „Лозенец“ е по-специфична, има различни нарушения на обществения ред. С присъствието на полицията тук те ще бъдат сведени до приемливо  ниво. Той благодари на полицаите, които осигуряваха обществения ред при събарянето на незаконни постройки в кв. „Лозенец“ и съобщи, че догодина отново ще има такива предизвикателства-в ромския квартал и в квартал „Кольо Ганчев”.
 
На церемонията по откриването на участъка присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител Гергана Микова, главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, депутатът Маноил Манев, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, шефове на районни полицейски управления в областта, полицаи.