15 лева за билет за 25 красавици
15 лева за билет за 25 красавици / Д.Бобева- архив

15-сет красавици от 15-сет общини с традиции в розопроизводството ще се състезават за титлата "Мис долината на розите".

Конкурсът се провежда за трета година в Казанлък, като част от програмата на Празника на розата. Победителката в него по традиция участва в конкурса и за "Мис България".
Измежду три конкурса за хубост ще могат да избират казанлъчани и гостите на града в дните на розовите празници: Освен конкурса за "мис Долината на розите" ще се проведе и традиционния избор за - за "Мини мис Царица Роза и за "Царица Роза".

Най- красивата казанлъшка абитуриентка ще стане известна на 29-ти май вечерта. 25 са кандидатките тази година за коронатана Царица Роза, 15 лева ще струват билетите за конкурса за неин избор,продажбата им започва на 26-ти май в ДК " Арсенал". В три тура ще дефилират красавиците от казанлъшките гимназии.

За първи път в 40-сет годишната история на празниците журито за избор на царица ще е от бивши носителки на титлата назад в годините.


Нови сцени за конкурса и за празничното шествие ще изненада гостите и гражданите на Казанлък по време на тазгодишния розов празник. Кулминацията му е от 6 -ти до 8-ми юни включително.