1052 лева от благотворителен мач, кметът Стоянова дари лични 1000 лева
1052 лева от благотворителен мач, кметът Стоянова дари лични 1000 лева / Община Казанлък, архив

2052 лева е сумата, събрана на благотворителния футболен турнир в подкрепа на Пламен Начев от Казанлък. Кметът Галина Стоянова даде старт на инициативата с лично дарение от 1000 лева.

Въпреки проливния дъжд, 20 отбора се състезаваха на стадион „Севтополис", сред тях отбори на Общинския съвет, Общинска администрация, на населените места в общината, включително и „Тунджа" - Павел баня. Срещите се играха в две части по 10 минути, на директна елиминация.

На финала „Овощник сити" победи отборът на Районно управление „Полиция" -Казанлък" с 4:2. На трето място останаха момчетата от отбора на „Леваците", а четвърти се класира тимът на „М+С Хидравлик".

Пламен Начев се нуждае от операция на гръбначния стълб за поставяне на импланти на прешлените и за възстановавяне на лявата ръка, която е трудноподвижна. Състоянието на момчето се влошава с всеки изминал ден. 18 000 лева са необходими на Пламен да бъде опериран в болница „Токуда". Семейството му е социалнослабо и няма възможност да осигури тези средства, а операцията е наложителна, защото заболяването на момчето бързо се задълбочава.

Община Казанлък стартира благотворителната акция за младежа още по Коледа с инициативата на кмета Галина Стоянова.След това младите хора на Казанлък изработиха мартенички, като средствата от тяхната продажба дариха на момчето. Пламен бе подкрепен и от българки, живеещи в Чикаго. За съжаление обаче средствата, необходими за операцията, все още не са събрани.

Банковата сметка, по която продължава набирането на средства за Пламен Начев, е

IBAN: BG44CECB 9790 10B7 8163 00
ЦКБ - клон КАЗАНЛЪК