... и още за сливането на МБАЛ и УМБАЛ
... и още за сливането на МБАЛ и УМБАЛ / DarikNews.bg, архив
За и против сливането на МБАЛ и УМБАЛ
30653
За и против сливането на МБАЛ и УМБАЛ
  • За и против сливането на МБАЛ и УМБАЛ

Обединението на МБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович" и Университетската Многопрофилна болница все още е в процес на обсъждане. Ако до средата месец септември двете старозагорски болници не се споразумеят високотехнологична болница за Югоизточен район, ще бъде създадена в Бургас.

"МБАЛ е със над стогодишна история. Има стабилни традиции и опит. Затова трябва тя бъде начело на обединеното болнично заведение", смятат част от анкетираните. Други са убедени, че Университетската болница има потенциала да оглави новата болница понеже създава висококвалифицирани специалисти.

"Независимо дебатите, които се водят толкова ожесточено, от министерството ще вземат решение без да ни питат. Никой няма да чуе мнението на хората и служителите на двете болници", изказват съмнение старозагорци.

Новата високотехнологична болница ще разполага с около 650 легла. В момента Университетската Многопрофилна болница разполага с 287 легла, в здравното заведение работят над 100 лекари, а годишно в него се лекуват близо 9000 пациенти.

В студиото на Дарик директорът на МБАЛ д-р Николай Колев изрази надежда, че ще бъде взето разумно и справедливо решение.

От прикачения звуков файл чуйте мнението на хората в бели престилки за и против обединението на двете болници.