СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата във връзка с предстояща футболна среща. Това съобщиха от полицията.
 
За 3 август от 20 часа на стадион „Виваком  Арена – Георги Аспарухов“ в София е предвидено да се играе втората футболна среща от „Лига на конференциите“ между отборите на ПФК Левски и ФК Шкупи /Северна Македония/.

Фен на „Левски“ е намушкан в Скопие, други наши сънародници са арестувани (ОБЗОР)


С оглед възникнало напрежение на първата футболна среща състояла се в Република Северна Македония, Европейската футболна централа е предприела спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между ПФК Левски и ФК Шкупи (Р Северна Македония). Във връзка с това,  от страна на отбора домакин билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба и те няма да бъдат допускани на спортното съоръжение.

Униформените ще следят и оказват съдействие на ангажираната охранителна фирма за недопускане на зрители, които имат наложена  забрана за посещение на спортни мероприятия, във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждането на срещата.

Наши евродепутати сезират европейските институции за побоя в Скопие

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 18 часа, като феновете на „Левски“ ще бъдат допускани на всички сектори. 

Преди, по време и след провеждане на футболната среща  полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на столицата.
 
Възможно е в следобедните часове да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, като то ще бъде поетапно спирано и възстановявано.