Доста дълбоки са корените на отношенията между България и Македония. Агресията е напълно неприемлива. Така премиерът Николай Денков коментира нападението на български футболни фенове в Скопие, при което един бе намушкан с нож.

"Спортът би трябвало да ни обединява, а в случая се оказа повод за агресия. Има реакция на българската държава. Софийска градска прокуратура се самосезира и ще направи съответните действия, за да разкрие какво се е случило", допълни той.

От думите му стана ясно, че ще бъдат обсъдени мерките на предстоящ футболен мач в София с министъра на спорта и министъра на вътрешните работи.

Фен на „Левски“ е намушкан в Скопие, други наши сънародници са арестувани (ОБЗОР)

Всякакви внушения, че става дума за служебна победа на избори или някакви други изказвания от този тип – нямат основание. Идеята на тези предложения беше да се премахне един безкраен брой мандати, които водят до феодализиране в определени населени места”, каза министър-председателят по повод решението на ГЕРБ-СДС и ДПС да застанат срещу идеята да има ограничение в мандатите на кметовете.

Основната част за правосъдната реформа е практически непроменена. По отношение на служебните правителства има консенсус сред парламентарно представените групи, че трябва да има промяна, защото виждаме, че такива дълги периоди водят до еднолично управление. Всички кадрови промени, назначението на правителство - всичко зависи от един единствен човек, който и да е той. Търси се форма, която е по-разпространена”, добави Денков.