Феновете на българския клуб Левски, които бяха арестувани от македонската полиция, вече са освободени. Това съобщи македонския сайт gol.mk.

Българските фенове са влезли в сблъсък със служители на правоохранителните органи и 21 от тях са били арестувани и държани в полицейски участък.

Фен на „Левски“ е намушкан в Скопие, други наши сънародници са арестувани (ОБЗОР)

Санкциите, които правителството е наложило са платени от останалите фенове на българския отбор. Те са събрали пари помежду си.

Осем български граждани са били арестувани за агресия по време на мача, двама - за физическо нападение на полицейски служители, които са извършвали служебните си задължения, а девет - за агресивно отношение към униформените.

Прокуратурата в РСМ по-рано обяви, че български фенове са провокирали инцидента.

Прокуратурата в София разследва нападението на футболния фен в Скопие като опит за умишлено убийство

"Българските привърженици са спрели своите коли, излезли са от тях, след което е започнала вербална разправия, която прераства във физическа разправа с група граждани, които са дошли от съседните обекти. При връщането им в автомобила 29-годишен български гражданин е наръган с остър предмет в областта на корема. При него е констатирана тежка телесна повреда и е настанен за лечение. След хирургическата намеса той е в стабилно състояние".

Това съобщи прокуратурата в Северна Македония относно вчерашния инцидент с фенове на Левски преди мача с Шкупи от Лигата на конференциите.