/ iStock
В случай на несъгласие на жертвата, той я принуждавал след гасене на цигари по тялото, вземане на опиати, заплахи за убийство
Задържан е мъж в София за принуждаване към проституция, съобщиха от полицията.

Той е на 42 години и е арестуван ден, след като 19-годишна потърсила помощ в полицията. Тя е обяснила, че успяла да избяга от неин познат, след като на 20 ноември вечерта той се опитал насила да я качи в кола в района на бул. „Ботевградско шосе“ в столицата. Дни по-рано, пострадалата била настанена в кризисен център за жени.

Към момента полицията е установила, че мъжът подбирал внимателно момичетата и след запознанство с тях бързо ги превръщал в жертви на сексуални услуги.

В сайт, създаден от него, той публикувал техни снимки. След обаждане на клиент, той водил на посочения адрес момичето, от което прибирал предварително уговорена сума пари. В случай на несъгласие на жертвата, той я принуждавал след жестоко малтретираневръзване с вериги, гасене на цигари по тялото, нанасяне на порезни рани, вземане на опиати, заплахи за убийство.

17-годишна българка е била принудена да проституира в Берлин


На мъжа са повдигнати обвинения за заплаха и за склоняване на друго лице към проституция. Той е задържан за постоянно в ареста.
Мария Вълева/БТА