Временно се закрива участък от трамвайна линия №1
Временно се закрива участък от трамвайна линия №1 / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

От 4.30 ч. днес до 24.00 ч. на 20 август се закрива маршрута на трамвайна линия №1 в участъка от трамвайно ухо жк „Връбница" до трамвайно ухо жк „Обеля-2". Това се налага във връзка с изграждането на временна трамвайна линия по ул. „Обелски път" заради строителството на естакадата в участъка от метростанция „Обеля" до метростанция 1.

От 8.00 ч. днес до 24.00 ч. на 20 юли трябва да бъде изградена временна трамвайна линия по ул. „Обелски път" между бул. „Панчо Владигеров" и „Дико Илиев" на шест етапа без да се спира движението на пътните превозни средства. За същият период от 4.30 ч. днес до 24.00 ч. на 20 август се скъсява маршрута на трамвайна линия № 1 до трамвайно ухо жк „Връбница". От 4.30 ч. днес до 24.00 ч. на 20 август се увеличава броя на автобусите по автобусна линия № 150.

От днес се удължава експериментално за срок от шест месеца маршрута на трамвайна линия 23. Маршрутът е от трамвайно обръщателно колело „Гео Милев" до ул. „Обиколна" в жк „Дружба" двупосочно. Мотрисите ще спират на всички съществуващи трамвайни спирки.