Видяха политическо послание в сайта на столично ДКЦ
Видяха политическо послание в сайта на столично ДКЦ / www.sxc.hu
Столично ДКЦ приветства на сайта си с абревиатура ГЕРБ
60203
Столично ДКЦ приветства на сайта си с абревиатура ГЕРБ
  • Столично ДКЦ приветства на сайта си с абревиатура ГЕРБ

В продължение на шест години първите букви от приветствените слова на сайт на столична поликлиника образували абревиатурата ГЕРБ. Това разказа за Дарик общинският съветник от БСП Георги Кадиев, който забелязал въпросните редове. „Явно някой, който очевидно е кадър на ГЕРБ, е решил, че по този начин ще направи реклама на партията си," категоричен е общинският съветник. Два часа след като Кадиев подал сигнал за видяното от него, абревиатурата, която оформяше началото на редовете, бе свалена от сайта на консултативния център.

От 2007 година на началната страница на столичното 20-о ДКЦ се чете текстът:

Гарантира на своите пациенти
Европейски медицински стандарти за лечение
Равен достъп до медицински услуги за всички
Безотказна медицинска помощ на нуждаещите се

Първите букви от всеки ред оформят името на управляващата партия, допълни Георги Кадиев: „Съвсем случайно, докато мой колега търсеше адреса на ДКЦ-то, за да се прегледа там, попаднахме на сайта и го видяхме. То прилича на стихотворение в първия момент - четири реда и първите букви на всеки ред са „Г", „Е", „Р" и „Б" и са удебелени. Това е доста детинско и инфантилно като мислене, защото човек отива в болницата, за да се лекува, а не за да го агитират за една или друга политическа партия".

Управителят на поликлиниката д-р Таня Василева обясни за Дарик, че текстът е качен още във времето, в което тя не е заемала този пост: „Дали е случайност, не мога да кажа. Друг е въпросът, че е моя грешка, че не съм го забелязала. Все пак от 2010 г. съм, за две години и половина е трябвало да го видя. Но увлечена в други, уж по-съществени неща, е трябвало да обърна внимание и че изглежда като предизборна агитация или не знам как го приемат".

„Ако ме накажат, да ме наказват, нищо не мога да направя", категорична е д-р Василева.