/ Дарик - архив
Столичната полиция предприема всички мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата заради предстоящата на 21 октомври футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА от 16:00 ч. на Национален стадион "Васил Левски", съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
На изградени контролно-пропускателни пунктове край стадиона полицаи ще проверяват щателно всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки, за да не се допускат посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия, допълват от полицията.
 
Полицаи ще следят и да не се допускат зрители в нетрезво състояние, както и такива, носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки, в това число и парфюми).
 
Малолетни лица ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.
 
За да бъде избегнато струпване, полицията приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона.

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14:00 ч.