В общината имат визия за управлението на движението в София
В общината имат визия за управлението на движението в София / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Йорданка Фандъкова, кмет на София
31081
Йорданка Фандъкова, кмет на София
  • Йорданка Фандъкова, кмет на София

Ние имаме цялостна визия за развитието на града през следващите години по отношение на трафика и управлението на движението изобщо. Подготвяме и стратегическите документи, но по-важното е, че вече започваме да изпълняваме тази програма. Това каза в предаването „Дарик кафе" на Дарик кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова припомни, че строителството на пет кръстовища на две нива ще започне до три години. Кметът на София обясни, че част от средствата от Европейската инвестиционна банка за кръстовища на две нива, които възлизат на 68 млн. евро, ще бъдат пренасочени за други, по-приоритетни обекти. По договор общината ще осигури 50% от финансирането.

По думите й още тази година ще бъде даден старта на строежа на естакадата на Лъвов мост. Тя разкри още, че предстои да се облагороди парк „Възраждане". Според плановете там ще има и площадки за цирк.

Пред Дарик столичният кмет уточни още, че изпълнението на бюджета за полугодието на 2010 г. е 109%, в сравнение със същия период за миналата година. „Много е рано да се говори за избори", коментира обаче тя. На въпрос дали ще се кандидатира за градоначалник на предстоящите местни избори, тя заяви, че освен себе си, трябва да представи и ГЕРБ.

Слушайте целия разговор в аудиофайла