/ iStock
Прокуратурата иска от Сърбия екстрадиция на майката и сина, обвинени за убийството в Костинброд
Окръжната прокуратура в София наблюдава разследването за умишлено убийство в град Костинброд, съобщиха от обвинението. 

Понастоящем е установено, че е починал 49-годишен мъж, който живеел на семейни начала със 56-годишна жена и сина ѝ град Костинброд. Жената работела предимно в чужбина. В България често възниквали скандали между нея и мъжа, когато била под влиянието на алкохол.

На 12 януари жената и синът й напуснали пределите на Република България и преминали държавната граница със Сърбия. Пред компетентните сръбски власти синът посочил, че в нощта на 11 срещу 12 януари тримата се скарали и майка му нанесла побой на пострадалия.

Майка и син са задържани за убийството на мъж от Костинброд

Властите на Сърбия уведомили българските си колеги, поради което същите незабавно посетили адреса в Костинброд. На място в жилището полицаите открили тялото на мъжа. Бил извършен оглед на местопроизшествието, при който са били констатирани множество следи от кръв в цялото помещение, по мебели и вещи.

Майката и синът й са обвинени за извършено умишлено убийство. Понастоящем те се намират в Сърбия, където са временно задържани за срок до 30 дни със съдебно решение.

Окръжната прокуратура в София изготви искане за екстрадиция на обвиняемите, с оглед предаването им в Република България, където ще се проведе наказателното преследване спрямо тях.

Разследването продължава.