49-годишен мъж, който се е занимавал с финансова и търговска дейност, стана жертва на убийство в София, за което бяха задържани двама души. Най-вероятно той е дължал над 200 000 лева на един от предполагаемите извършители.

Бързите действия на полицията са предотвратили плановете на задържаните за кремация на тялото на жертвата. Единият от заподозрените е гробар и е използвал познанията си за прикриване на следите.

"Най-вероятно ситуацията е излязла извън контрол. Двамата, които считат, че им е дължал пари, са водили разговор с него. Най-вероятно са произвели случайни изстрели. Първият е бил в тялото, а вторият - в бедрото. Ако някой иска да убие някого, няма да го простреля в тялото. Затова смятам, че е било случайно", заяви пред NOVANEWS доц. Милен Иванов.

"Въпреки многото доказателства за вината им, двамата отричат. Разколебано е единствено обвинението за отвличане. Няма информация за проява на сила. Има обаче достатъчно данни, че задържаните знаят какво се е случило. Неслучайно са отишли с телефона на жертвата в Сърбия. Възможно е дори пистолетът да е бил на убития", коментира журналистът Кирил Борисов.
nova.bg