/ iStock/Getty Images
Части от София, включително Педиатрията, останаха без ток заради пожар, предаде БНТ.

Пожар в подстанция на ЕРМ Запад предизвика изключване на електрозахранването в части от югозападните квартали на столицата в 19.48 часа. Екипите на ЕРМ Запад и пожарната са на терен. Причините за аварията се изясняват.

Пътната обстановка се усложнява в страната, наложиха ограничения за камионите


Без ток е останала и Специализирана болница за активно лечение (СБАЛ) по детски болести "Проф. Иван Митев“ ЕАД-София.

Заради обилните снеговалежи няма ток и на много места в Софийска област. Това са общините Костенец, Драгоман, Правец, Ботевград, Самоков, Годеч, Сливница, Божурище, Костинброд, Долна баня, Елин Пелин, Своге.

Тази вечер националната педиатрична болница остана без ток заради пожара в подстанция на ЕРМ Запад. Директорът на здравното заведение д-р Благомир Здравков заяви, че са предприети бързи и адекватни действия в отговор на ситуацията, допълва БНТ.

"Ситуацията е под контрол, в болницата има ток, но към момента захранването е от резервния източник, тъй като от основния източник продължава да няма ток. Не знаем по каква причина. Надяваме се от електроразпределителното дружество и от Столична община да ни отговорят. Болницата има алтернативен източник, но неудобството е, че когато първоначално е спрян тока, се е включил генераторът, който захранва само отделни структури - реанимации, Спешния блок, неонатологията, за да поддържа включената медицинска техника. Имаме разговори с аварийната служба на общината. Няма деца в болницата, които да са претърпяли някакъв вид щета от прекъсване на електрозахранването. Всички деца, които са в интензивно, са без промяна на състоянието си, въпреки инцидента", заяви д-р Благомир Здравков, директор СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" в София.
БНТ