Столична община инвестира в зелена сграда на нова детска градина
Столична община инвестира в зелена сграда на нова детска градина / Пресцентър Столична община

Нова "зелена" сграда на детска градина е построена в столичния кв. 'Кремиковци". Сградата се отоплява с термопомпа и е изпълнена в съответствие с изискванията за енергийна ефективност. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на новата сграда, съобщават от пресцентъра на общината.

Обявяват 9600 места за детските градини в София

Детската градина разполага с просторни площи за игра на децата, детски площадки на двора и физкултурно-музикален салон. Естествено осветление в коридора също осигурява уют на помещенията на детското заведение. Инвестицията е на стойност около 2 млн. лева.

При откриването на новата градина кметът изтъкна, че "Кремиковци" е сред районите, в които е преодолян недостига на места за деца между 3 и 6 години.

През тази година започва строителството на нови 9 детски градини, от които две са цялостни реконструкции. Столична община е планирала над 10 млн. лева. в бюджета за тази година. Предстои и модернизирането на около 30 детски градини и училища със средства по различни оперативни програми. Новите детски градини ще са в районите "Връбница", "Витоша", "Младост", "Илинден", "Красно село", "Средец", "Люлин".