/ МВР
Над 2000 автомобила и 2200 души са проверени в рамките на тридневна специализирана полицейска операция за контрол върху шофьори за употреба на алкохол и други упойващи вещества. Акцията е проведена на територията на София от служители на „Пътна полиция“ – СДВР от 18 до 20 февруари.

В хода й са направени 883 проби за алкохол и 65 теста за упойващи и наркотични вещества. Съставени са 184 акта за установени нарушения и 609 фиша.

На един водач е съставен акт за употреба на алкохол, след като полевият тест показал проба над 1.2 промила, а на шестима – са  отчетени проби под 1.2 промила. Един от проверените е отказал да бъде тестван.

МВР

Пътните полица са съставили акт за шофиране след употреба на упойващи вещества на един водач, а други трима са отказали да бъдат тествани.

За различни нарушения са свалени 11 комплекта регистрационни табели. Общо 14 са отнетите свидетелства за правоуправление на МПС.

Една от основните задачи на служителите от отдел „Пътна полиция“ е да осъществяват превантивна дейност спрямо шофьорите за спазване на правилата за движение по пътищата и строг контрол над шофьорите за употреба на алкохол и упойващи средства.

При констатирани нарушения извършителите биват санкционирани безкомпромисно.